20 Temmuz 2012 Cuma

sucuk firmaları yeniden yapılanıyor.

sucuğun yeri geleneksel bir yiyecek olmanın çok ötesindedir.
o bir FENOMENdir.
ne italyanların salamına benzer ne ispanyolların salamına,ne de macarların salamına
sosise de benzemez o!
dedik ya başlı başına bir ekoldür diye..
kuzey amerika yerlilerinin pemmikan'ına da benzemez.
başka birşeydir o bambaşka.
şimdi tarım bakanlığının konu üzerinde hassasiyetleri arttırdığı için firmalar da yeni yapılanmalara geçiyor.
işte bu sebepten suların durulmasını beklemeye karar verdik.
YANİ SUCUK EKMEK PROJEMİZİ KISA BİR MÜDDET ERTELEDİK.
kısaca anlatmaya çalışırsak
bazı firmalar sadece kırmızı et kullanacaklarını açıkladılar.
bazı firmalar ise gerek daha hafif olması gerek ise daha ekonomik fiyatı ile pazar bulabilmesi yüzünden kanatlı hayvan ağırlıklı ürünleri de yasal yüzdelere bağlı kalarak ayrı bir ünitede devam edecekler.
kimi firmalar da sadece kanatlı hayvan etinden şarküteriye yönelecekler.
böylece herşey aşikar olacak.
herkes bu stratejiden memnun.
demek istediğimiz.
sucuk pahalı bir ürün.
tüketicilerimiz raftan alırken köklü firmalara güvenme yoluna gitmeleri daha güvenli gibi duruyor.
adı sanı duyulmamış,üreteni tanımadığınız yol üzerinde seyyarda veya açık pazar yerlerindeki
"ÖZ HAKİKİ BONFİLECİOĞULLARI" "ANTRİKOTTAN" "HALİSSÜTDANACISIVEKUZUCUSUOĞULLARI"  gibi ismi güven aşılamaya çalışan ürünlerden biraz uzak durmanızı tavsiye ederiz.
üreticisini tanıyorsanız,satan nokta kefil ise sorun yok.
ismi duyulmadık çok büyük ve iyi firmalarımızın olduğunu ve onlara da şans tanınması gerektiğini,ancak dikkati ve kontrolü elden bırakmamak gerektiğini de vurgulayalım.

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIĞIMIZ VE AĞIZ TADIMIZ!
UNUTMAYALIM!

Hiç yorum yok: